На Житомирщині вилучено понад 3 тонни вершкового масла сумнівної якості, яке постачали в школи та медичні установи

ПРОКУРАТУРА

Житомирською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом постачання одним із підприємств недоброякісної продукції під виглядом масла вершкового до державних установ та суб’єктів підприємницької діяльності для подальшої реалізації.

За даними слідства, фігурантами справи запроваджено схему виготовлення та реалізації продовольчих товарів, із використанням документів про якість і безпечність продукції, що містять недостовірні відомості, які збували на внутрішньому ринку України.

Таким чином, недоброякісну продукцію постачали до медичних установ, шкільних та дошкільних закладів освіти, у торговельну мережу.

У четвер, 17 грудня, у межах досудового розслідування, Житомирською обласною прокуратурою спільно із співробітниками УСБУ в області, проведено низку санкціонованих обшуків у Хмельницькій та Житомирській областях на підприємствах, які виробляють продукт під виглядом масла вершкового.

Також обшуки проведено на підприємствах-контрагентах, задіяних для реалізації та приховування факту прямого постачання фальсифікату, який, за попередніми висновками спеціалістів, не відповідає вимогам ДСТУ через вміст немолочних жирів.

Під час обшуків вилучено понад 3 тонни готової для реалізації продукції, документацію щодо придбання, виготовлення, руху фальсифікованої молочної продукції, проведення сумнівних лабораторних досліджень, «чорнову бухгалтерію» та інші предмети і документи, що мають значення у кримінальному провадженні.

Із вилученої продукції відібрано зразки, які будуть досліджені в рамках призначеної судової експертизи матеріалів, речовин та виробів з метою підтвердження факту виготовлення неякісного продукту.

Наразі ініційовано питання щодо арешту вилученого майна.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи для встановлення усіх обставин кримінального правопорушення.

Источник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *